Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő

Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő.
Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termőHippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő
Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő
Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő
Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő
powered by social2s
Leírás

A Hippophae rhamnoides Sirola / Homoktövis Sirola termő, 2006-ban egy német és egy orosz fajta keresztezéséből jött létre. Közepesen erősen növekvő, szélesen felfelé törekvő, de oldalra is elágazó bokorforma, visszametszés -vágás nélkül 3-4 méter magasra nő. Viszonylag vékony ágakkal rendelkezik, enyhén tüskés. Gyökérsarj képződése meglehetősen erős. Bogyója nagyméretű, ovális hengerformájú, narancssárgás- pirosas színű, korán érik, gyümölcssúly: 100 bogyó = 52 g. Bőségesen termő, könnyen szedhető.

A talaj iránt nem igényes, a rossz, száraz sós talajokon, márgán, agyagos kőmálladékon is megél. A telet jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Fényigényes növény 30-50 évig is él és a harmadik évtől kezdődően fordul termőre. Miután kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A hideget is jól tűri, hiszen a szibériai -40 fokban is megél. Termése július vége- augusztus elején érik.

Ültetvényekben is alkalmazható. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést igényel, az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

Beltartalma:
összes gyümölcssav tartalom: 3 %
aszkorbinsav tartalom: 127-181 mg/ 100 g friss súlyban
karotin: 8-24 mg/ 100 g friss súlyban
olajtartalom: 5,1 %

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok