Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte

Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte Kiszerelés: Szabadgyökeres 140-180cm
Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körtePyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.600 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
A termék elérhetőségének dátuma: 2021-10-18
Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte
Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte
Pyrus communis nyári kálmán / Nyári Kálmán körte
powered by social2s
Leírás

A Pyrus communis nyári kálmán augusztus második hetétől szeptember első hetéig érik. Legzamatosabb akkor, ha már sárga. Azonnal fogyasztható idénygyümölcs. Csak néhány napig tartható el. Jól szállítható.

Gyümölcse középnagy, széles körte alakú, derekán a legszélesebb, szára felé szűkülő. Színe zöldes citromsárga, majd szalmasárga, narancsszín mosottsággal. Kocsánya jellegzetesen hosszú. Húsa sárgásfehér, puha, néha kásás.

Íze igen édes, jó zamatú, néha fanyar, illatos. Levele szélesen tojásdad, majdnem kerek, hosszú nyelű. Vesszei görbülők, sötétbarnák. Koronája terebélyes, magas, ernyős, jellemzően szabálytalan, kusza, lecsüngő és sűrű.  

Bőven, de szakaszosan terem, korán fordul termőre. Nagyon korán virágzik, más termesztett fajtáinkat néhány nappal megelőzi e tekintetben. Elég jól termékenyül, részben öntermékenyülő. Gyümölcse varasodásra hajlamos. Termőhely iránt igénytelen, mindenütt megterem, a talajban nem válogat, de elegendő nedvességre van szüksége.

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok