Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág

Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág.
Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirágCallistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág
Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág
Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág
Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág
powered by social2s
Leírás

A Callistemon citrinus / Citrom illatú kefevirág, örökzöld cserje mely mérsékelt övi körülmények között magassága az 1-3 métert ritkán haladja meg, azonban hazájában akár 4-8 méterre is megnőhet, de végső magasságát csak 10-20 év alatt éri el. Keskeny lándzsa alakú levelei citrom illatot árasztanak. Teleltetést igényel, csak cserépben nevelhető. Virágzási idő: április-június.

Teljes napot és tápanyagban gazdag laza tőzeges földet igényel. Közepes vízigényű, ezért a túlöntözését mindenképp kerüljük el. Sok fényt kíván, napsütötte helyen növeszti a legszebb virágokat. Az elszáradt virágokat metsszük le, és érdemes a felére visszavágni, hogy ne nyurguljon fel, ezzel a következő évben ismét gazdag virágzásra számíthatunk.

Világos, fagymentes de hűvös helyen teleltessük (8-12°C), ilyenkor a locsolást is csökkentsük le a minimálisra. Tavasszal, ha szükséges ültessük át, és vágjuk vissza.

Télállóság: Zóna 8a -12.2 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok