Rosa rugosa Rubra / Japán rózsa

Rosa rugosa Rubra / Japán rózsa.
Rosa rugosa Rubra / Japán rózsa
Rosa rugosa Rubra / Japán rózsa
powered by social2s
Leírás

A Rosa rugosa Rubra / Japán rózsa, vagy ráncoslevelű rózsa, magyar népies elnevezése: csipkebokor, gyógyhatású növény. A vadrózsánál alacsonyabb, 1-2 méter magas, erősen tüskés, vastag, felálló szárú, tarackoló kelet-ázsiai cserje. Sötétlilás rózsaszínű nagy virágai júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak. Termése nagy lapított gömb alakú, piros, elérheti a 2–3 cm átmérő nagyságot is. Ugyanazon tövön virág és termés együtt is található.

Napos fekvést kedveli. Normál vagy enyhén savas talajt igényel. Szereti a vizet, ezért rendszeresen kell locsolni. Virágait mindig az az évi hajtásokon hozza, ezért kora tavasszal vagy a virágzás elmúltával érdemes megmetszeni.

Évelő ágyásba, talajtakarónak, rézsűbe, cserje csoportba ültessük.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok