Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka

Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka.
Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarkaAjuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka
Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka
Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka
Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka
powered by social2s
Leírás

Az Ajuga reptans Burgundy Glow / Indás ínfű tarka, 15-30 centiméter magas, szétterülő, évelő növény. Szárának tövéből hosszú, leveles indák nőnek. A háromszínű lombozata ezüstös-rózsaszínes-krém színű, virágai sötétkékek., ajakos virágok kettesével, hatosával álörvökben nyílnak a felső szárlevelek hónaljában, és hengeres álfüzért alkotnak. A virágok 1,5-2 centiméteresek.

Az indás ínfű az üde, laza, tápanyagban gazdag, humuszos vályog- és erdei talajokat kedveli. A virágzási ideje május-június között van. Magját a hangyák terjesztik. Napfényen vagy árnyékban, nevelhetők. Legyökeresedő indáival gyepet alkot. A legerőteljesebben nedves környezetben nőnek.

Az indás ínfüvet korábban gyógynövényként használták sebek gyógyítására. Zsenge, fiatal leveleiből főzelék készülhet. Nagyszerű talajtakaró és teljesen télálló növény. Gyors terjeszkedésüket visszavágással korlátozhatjuk. Árnyékos sziklakertekbe vagy gyeppótlónak is használható. Napos sziklakertekben még szebb színfoltot ad.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

     

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok