Actinidia chinensis Hayvard / Kivi - Kiwi

Actinidia chinensis Hayvard / Kivi - Kiwi. Termő
Actinidia chinensis Hayvard -Tomori / Kivi - KiwiActinidia chinensis Hayvard -Tomori / Kivi - Kiwi
Actinidia chinensis Hayvard -Tomori / Kivi - Kiwi
Actinidia chinensis Hayvard -Tomori / Kivi - Kiwi
Actinidia chinensis Hayvard -Tomori / Kivi - Kiwi
powered by social2s
Description

Az Actinidia chinensis Hayvard / kivi - Kiwi egy hosszú életű, energikus növekedésű, csavarodó, tekeredő hajtásokkal kúszó cserje. Akár 3 méter széles és 6 méter magas is lehet. Bőrszerű, majdnem kör alakú zöld levelei 15-20 cm átmérőjűek. Fiatal leveleit és hajtásait piros szőrzet borítja. míg érett levelei sötétzöldek és szőrtelenek, simák.

A fiatal növények fagyérzékenyek. - A legjobb megoldás, ha vásárlás után az első évben nagyobb konténerbe (edénybe) ültetjük. Télen hajtásait a földre fektetjük és szalmával, vagy egyéb takaróanyaggal letakarjuk. A fiatal hajtások érzékenyek a tavaszi fagyokra. A második évben végleges helyére ültethetjük. Ügyeljünk arra, hogy széltől védett, napos helyre kerüljön. A talajnak jó vízáteresztő képességűnek kell lennie, hogy pangó víz ne érhesse a gyökereket. A kivi kúszónövény. Támrendszer mellé ültessük. Az idősebb növényeket rendszere metszésben kell részesíteni. Virágzási idő május vége felé kezdődik. Ebben az időben a jobb terméskötődés érdekében monilia elleni szerrel permetezzük meg a növényeket. Termés érés szeptember végétől várható. A gyümölcsöket hűtőszekrényben öt-hat hónapig tárolhatjuk Vízigényes növény, a víz hiánya miatt csökkenhet a gyümölcs mérete, és a gyümölcs jellemző tulajdonságai, és gyengíti a növény ellenállóképességét.

Tojásalakú gyümölcsének felülete barnán szőrös, húsa smaragdzöld színű, lédús, különösen édes ízű. Ízét a citrom- és narancsfélék, sárgadinnye és eper kombinációjaként lehetne "jellemezni". Kettévágva a gyümölcsöt kör alakban látjuk apró ehető magjai gyűrűjét.

Télállóság: Zóna 7a -17.8 °C.
Kétlaki növény ezért fiú és lány növényeket kell telepíteni!
Actinidia chinensis 'Tomuri' porzós növény
Actinidia chinensis 'Hayward' termős növény
1 hím növény 8 nőivarú növény beporzását látja el.

Reviews

There are yet no reviews for this product.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok