Malus domestica Jonagold / Jonagold alma

Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
Malus domestica Jonagold / Jonagold alma
powered by social2s
Description

A Malus domestica Jonagold / Jonagold alma, a 'Golden Delicious' fajtának a 'Jonathan' fajta általi megporzásából keletkezett magonca. Gyümölcse nagyméretű 220-250g, gömbölyű, nagyon szépen színeződik, sárgászöld alapszínén a gyümölcsfelület 30-45%-a világospiros fedőszínnel borított. Közepesen vastag héját viaszréteg védi. Világossárga húsa laza, lédús, édes-gyengén savanyú, jellegzetesen fűszeres, magháza kicsi. Barnulásra nem hajlamos.

Fája kezdetben erős növekedésű, de mivel korán fordul termőre és bő a termőképessége, mérséklődik a növekedése. A fa sudara erős és domináns, de a hosszú és vastag oldalelágazások széthajlóak, így alig igényelnek lekötözést. Szedését a világospiros fedőszín kialakulásához kell időzíteni, ez általában szeptember végére, október elejére esik.

A bimbók és a virágok a késő tavaszi fagyokra nagyon érzékenyek. Porzófajtái a Jonathan M41, a Gloster, az Idared és a Cox Orange.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Reviews

There are yet no reviews for this product.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok