Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’

Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
actinidia arguta issai kiwi 1
actinidia arguta issai kiwi 3
powered by social2s
Description

Az Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’ fajtája nem csupán gyorsan nő bokorrá, de mutatós lombja és ehető gyümölcsei miatt is érdemes kertünkbe ültetni. Gyors növekedésű kúszónövény. Nagyon életerős növény, szára akár 3 méter magasra is megnőhet. Termést általában csak második virágzása után hoz augusztus végén, szeptember elején. Gyümölcse hosszúkás alakú, zöld színű, édes, aromás ízű. Héja nem molyhos, és sokkal vékonyabb, mint a hagyományos kivié, így hámozatlanúl  fogyasztható.

A meleg, napos, szélvédett, jó vízellátottságú helyeket kedveli, és már a telepítésekor támrendszert, pergolát kell építeni a részére. A meszes talajokat nem szereti. Illatos, zöldes fehér színű virágai májusban–júniusban nyílnak.  Miután a főhajtás elérte a kívánt magasságot, csípjük le a végét. A kialakuló hajtások közül válasszunk ki főágaknak szolgáló 2-4 hajtást, és az összes többit távolítsuk el. Tavasszal kell metszeni, még mielőtt a rügyek nem kezdenek el hajtani.

A kopasz kivi gyümölcse többnyire az előző év ágain terem. Hűtőszekrényben 5-6 hétig lehet tárolni. Amikor kivesszük, eltelik pár nap, amíg megpuhul és megérik, csak azután lesz ehető. Minden kopasz kivi fajtának hasonló az íze. A kopasz kivit egymástól 120-150 centiméterre ültessük. Öntermékeny, azaz megtermékenyítéséhez nincs szükség külön porzóra, már egy tő is terem.

 

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.
Öntermékeny növény.

     

Reviews

There are yet no reviews for this product.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok