Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma

Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma
Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring almaMalus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma
Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma
Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring alma, hazai eredetű téli almafajta, fája rendkívül ellenálló és gyümölcse hosszú ideig tárolható. Gyümölcse középnagy vagy nagy (120-130g), kissé csúcsosodó, alapszíne zöldessárga, a napos oldalon halványpiros pír borítja, mely elszórtan pontozott is lehet. Héja vastag, nehezen rágható, erősen viaszos, szinte zsíros hatású. Húsa zöldesfehér, durvább szövetű, elég bő levű, kemény, íze finoman savanykás, néha elég fűszeres ízű, illatos-zamatos, bár kevéssé jellegzetes. Jól szállítható és tárolható.

Fája edzett, nagyon erős növekedésű, előbb feltörő, majd termőkorban kiszélesedő, ritkásabb, félgömb alakú koronát nevel, amelynek átmérője a 12-14 métert is elérheti. Közepesen későn fordul termőre, majd azt követően bőven és többé-kevésbé rendszeresen terem. A szárazabb, melegebb vidéket elég jól bírja; a nyirkosabb altalajú, kötöttebb vagy elegendő talajvíz esetén is a lazább helyeket kedveli. Kései, október elején vagy közepén szedhető, és decembertől egészen júniusig fogyasztható.

Igénytelen, a betegségekkel szemben viszonylag ellenálló fajta, a rovarok sem igen támadják meg, ezért külterjes adottságok melletti termesztésre javasolható. Porzófajtát nem igényel, öntermékeny.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok