Malus domestica Florina / Florina alma

Malus domestica Florina / Florina alma
Malus domestica Forina / Florina alma
Malus domestica Forina  / Florina alma
Malus domestica Forina  / Florina alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Florina / Florina alma gyümölcse tetszetős megjelenésű, középnagy (130-140 g), kissé szabálytalan, enyhén megnyúlt alakú, erősen hamvas. Húsa sárgásfehér, közepesen kemény, tömött, roppanó, lédús. Finoman illatos gyümölcse elsősorban édeskés, de a megfelelő savtartalom harmonikus ízt eredményez. Héjának sárgászöld alapszínét a gyümölcsfelület felén világospiros vagy élénk bíborvörös, mosott és csíkozott fedőszín borítja, fehér paraszemölcsökkel. Kései érésű, Magyarországon szeptember végén - október elején szüretelhető.

Csak jól megvilágított koronaszerkezetben színeződik elfogadhatóan. Ha megfelelő színeződést érünk el, akkor gyümölcse frissen fogyasztva - vagy tárolás után - a legkedveltebb piros fajtákkal is versenyképes. Igen kedvelt, versenyképes minőségű, jól tárolható asztali (téli) alma, de ipari feldolgozásra is nagyon alkalmas, így üzemi telepítésre is javasolható.

Fája kezdetben erős, majd középerős növekedésű, előbb szétterülő, majd lecsüngő ágrendszerű. Elágazási hajlama gyenge vagy közepes; főként a külső koronarészen - ott is a fiatalabb termőrészeken - terem, a belső részek felkopaszodásra hajlamosak. A középkorai virágzási csoportba tartozik. Kompatibilis az azonos időben virágzó fajtákkal, a 'Gloster', a 'Gala' és a Malus 'Golden Gem' díszalma is nagyon jó pollenadói. Termőrészenként jellegzetesen több gyümölcs kötődik meg.

Korán termőre fordul, közepes vagy jó termőképességű, de hajlamos a szakaszos terméshozásra és a szüret előtti hullásra. A szakaszos terméshozás a megfelelő metszési és ritkítási technológia hiányában - főként erősebb alanyon - jelentkezik. A varasodással szemben igen ellenálló, lisztharmatra közepesen fogékony - de csökkentett védekezést igényel -, míg a baktériumos ágelhalásra csak kissé érzékeny. 

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok